Baggrund

Historien bag Østerberg Ice Cream starter to steder.

 

Isnørden

Cathrine Østerberg har altid elsket is. Faktisk så meget, at hun som 13-årig fik sit første job som ispige. Masser af is, duften af friskbagte vafler, lange dage og hårdt arbejde kunne dog ikke skræmme Cathrine væk fra isen. Interessen for fødevarer var vakt, og dette medførte at hun studerede Bsc. Fødevarevidenskab og efterfølgende Msc. Gastronomi og Sundhed på KU.
Som afsluttende speciale drog Cathrine til Canada, hvor en af verdens førende isforskere hører til. Her blev der nørdet i isstruktur og isopskrifter, og der arbejdes nu på at udgive en videnskabelig isartikel.

Der er efterhånden blevet forsket godt og grundigt i isen med iskurser i Danmark, Italien og Canada. Det har taget ikke mindre end 2 år at nå frem til de helt rigtige opskrifter, der ligger til grund for det Østerberg mener er den idelle is. Og der udvikles fortsat på nye smagsvarianter.

“Is er en fødevare man rigtig kan nørde med. Du kan justere på forholdet mellem sukker, fedt og protein, og på den måde komme frem til lige præcis den is, der smager bedst og er tilpas cremet uden at være for fed. Hvis du bare ændrer lidt på forholdene, så kan det ses og smages. Og det er dét, der gør, at is er en helt fantastisk fødevare at arbejde med, og ikke mindst nyde resultatet af bagefter ” udtaler Cathrine Østerberg.

D. 16. april 2016 modtog Cathrine Østerberg et Hædersdiplom fra det Danske Gastronomiske Akademi for “sin værdifulde indsats for dansk gastronomi”, “idet intet bliver overladt til tilfældighederne og opfindsomheden er stor når det gælder nye smagsretninger…” I kan læse mere her: http://www.gastronomisk-akademi.dk/diplommodtagere/cathrine-%C3%B8sterberg

IMG_8988

Frugtmanden

Æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen. Faderen, Niels Østerberg, startede i 1999 Orana A/S, som udspringer af det gamle mosteri i Rynkeby. Orana er vokset støt, og der er nu datterselskaber i Vietnam, Egypten, Indien, Malaysia, Hong Kong og Kenya. Dette har gjort at Orana er en af de førende frugt-virksomheder i verden. Med den lokale know-how opnås et stort kendskab og en god forståelse for alle de mange spændende frugter, planter, ekstrakter og krydderier, der vokser rundt omkring på kloden. Østerberg kan ikke komme på en bedre måde at tilbyde alverdens frugter end gennem en lækker, forfriskende is. Taste the World.

 

Kombinationen af en passioneret isnørd og en erfaren frugtmand er det der skal til for at give en fantastisk is af høj kvalitet. Østerberg Ice Cream.

facebookgoogle_plusmailby feather