Videnskab

Østerbergs isopskrifter har sit fundament i mange års isforskning.

Med en B.Sc. i fødevarevidenskab og en M.Sc. i Gastronomy & Health fra Københavns Universitet efterfulgt af et afsluttende Master thesis om isstruktur hos en af verdens førende isforskere, Dr. Douglas Goff, så er fundamentet lagt. 

Foruden dette har Østerberg forsket godt og grundigt i isens verden med iskurser i Danmark, Italien og Canada. Det har taget ikke mindre end 2 år at nå frem til de helt rigtige opskrifter, der ligger til grund for det, Østerberg mener, er den idelle is. Vi kalder det en dansk is.

Isens komposition er en blanding mellem gelato og flødeis. Sukkerindholdet er lavere end i gelato samtidig med at fedtindholdet er lavere end i flødeis. Til gengæld er proteinindholdet lidt højere. Vi har taget det bedste fra to verdener og tilsat vores eget præg på det. Østerberg Ice Cream.

“Is er en fødevare jeg elsker at nørde med. Du kan justere på forholdet mellem sukker, fedt og protein, og på den måde komme frem til lige præcis den is, der smager bedst og er tilpas cremet uden at være for fed. Hvis du bare ændrer lidt på forholdene, så kan det ses og smages med det samme. Og det er dét, der gør, at is er en helt fantastisk fødevare at arbejde med, og ikke mindst nyde resultatet af bagefter ” udtaler Cathrine Østerberg.

Cathrine har de sidste 7 år været med til at undervise på et ugelangt iskursus i Canada hos hendes isprofessor. 

I 2016 modtog Cathrine Østerberg et Hædersdiplom fra det Danske Gastronomiske Akademi for “sin værdifulde indsats for dansk gastronomi”, “idet intet bliver overladt til tilfældighederne og opfindsomheden er stor, når det gælder nye smagsretninger…”.

Nu burde der ikke være tvivl om, at is er en videnskab.